Kuruluşu ve Gelişimi

Çorlu Meslek Yüksekokulu Pazarlama programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü içerisinde kurulmuş olup 2003–2004 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete başlamıştır. Pazarlama Programı, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü kapsamında faaliyetlerine devam etmektedir.

Programın Amacı

Pazarlama Programı, vermiş olduğu eğitimin zengin çeşitliliği ile öğrencilerin yeteneklerini ve firmaların da ihtiyaçlarını dikkate alarak, aktif olarak firmaların pazarlama ve satış bölümlerine vasıflı elamanlar yetiştirmeyi hedef almıştır.

Programın Kapsamı

Pazarlama, büyük-küçük tüm işletmelerin en büyük meseleleri haline gelen, yeni pazarların ve müşterilerin bulunması, müşteri hizmetleri, satış ve satış sonrası hizmetler, reklam ve tanıtım, lojistik gibi pek çok alanı kapsamaktadır. Okulumuz bünyesinde eğitim veren Pazarlama Programı ise, özellikle dış piyasalara açılma konusunda sıkıntı çeken firmalarda istihdam edilmek üzere, pazarlama ve dış ticaret bilgisine sahip, önemli bir rekabet silahı olan elektronik ticareti aktif olarak kullanabilen, vasıflı satış elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.